Hej och varmt välkomna till vår nya hemsida och blogg!

Genom denna blogg kommer vi kunna uppdatera er hur det går för barnen i Radha Kund och visa er hur era bidrag används och annat smått och gott. Ni får mer än gärna kommentera inläggen och dela med er av tankar och åsikter som ni har. Vi tar gärna emot förslag på inlägg, om det är något speciellt ni vill att vi skriver om här.  Som ett första inlägg tyckte vi det kunde vara passande att samla de vanligaste frågor vi får och besvara dem åt er för att ge er en helhetsbild av vad vi gör.

 

Vad gör Avasar?
Avasar ger barn i byn Radha Kund i Indien möjligheten att lära sig engelska. 1-2 timmar per dag 6 dagar i veckan håller familjen Sinha lektioner i engelska som alla barn är välkomna till. Lektionerna hålls i det ashram som familjen Sinha driver och bor i. Kika gärna in här på Yugal Bhajan Kutir Ashrams hemsida för att läsa mer om Ashramet!

Vad betyder Avasar och hur kom ni på det namnet?
Avasar betyder möjlighet på hindi. Vi kom på namnet då vi hela tiden återkom till ordet möjlighet när vi pratade om projektet. ”Vi vill ge barn möjligheten att lära sig engelska, därför att det öppnar upp för fler möjligheter i framtiden”. Att möjlighet på hindi dessutom var ett vackert ord var ren tur, och det blev ett självklart val som symboliserar vår verksamhet och vår vision.

Varför blev det just Radha Kund, Indien?
Hannas gudfar Kenneth har besökt Radha Kund varje år i snart 20 års tid och har således varit med under hela utvecklingen av Ashramet. Kenneth är mycket god vän med familjen Sinha och har byggt ett eget litet hus (en kutir) på taket över Ashramet. Hösten 2018 besökte vi Radha Kund tillsammans med Kenneth och då föddes idén om att skapa ett projekt tillsammans med familjen Sinha, som sedan kom att bli Avasar Organisation.

Varför just engelska?
Engelska är världens mest använda språk och talas av människor över hela världen. Att behärska språket är därför en stor fördel och öppnar upp för många möjligheter – inte minst när det kommer till fler jobbmöjligheter och för att kommunicera med alla pilgrimer som besöker Radha Kund! Radha Kund anses vara den heligaste platsen i hela kosmos och besöks därför mycket ofta av pilgrimer från hela världen. Efter resan till Radha Kund insåg vi att det fanns ett behov och en vilja hos familjen att dela med sig av sina egna kunskaper. Således föddes vår idé att starta en organisation i samarbete med familjen och göra både vår och deras vision, till verklighet.

Vad går pengarna till?
Pengarna går till löner för två lärare samt allt nödvändigt skolmaterial så som böcker, pennor och skrivblock till barnen. Barnen i Radha Kund betalar givetvis ingenting för att delta i utbildningen, utan det är tack vare era pengar som detta är möjligt!

Glöm inte att ge ett bidrag när ni ändå är här! Det gör ni enkelt genom att skrolla ner, välj belopp samt med vilket intervall ni vill vara med och bidra!

NYHETSBREV

Håll dig uppdaterad om vad som händer kring Avasar och vår verksamhet i Radha Kund!

Partners

Swish: 123 356 6270
Bankgiro: 5325-7226